(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
ZAPEČENÉ BRAMBORY S BEŠAMELEM
Potřebné ingredience
1 KG- BRAMBOR 25 DKG- TRAMPSKÉ CIGÁRO, NEBO JINÉ UZENINY 3- VEJCE 0,5- CIBULE 1- BROKOLICE SŮL, PEPŘ, OLEJ NA BEŠAMEL: 1 PL- MÁSLA HLADKÁ MOUKA 3 DCL- MLÉKA 20 DKG STROUHANÉHO EIDAMU MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK
Postup přípravy
1- BRAMBORY OLOPUME, NAKRÁJÍME A UVAŘÍME DO POLOMĚKKA
2- BROKOLICI OHŘEJEME NA PÁŘE
3- UVAŘÍME SI VEJCE
4- NAKRÁJÍME SALÁM, CIBULI, UVAŘENÁ VEJCE A BROKOLICI SI ROZLOŽÍME NA MALÉ RŮŽIČKY.
5- PROMÍCHÁME S BRAMBORAMI, OSOLÍME OPEPŘÍME A DÁME DO VYHŘÁTÉ TROUBY CCA. NA 5 MIN
6- Z MÁSLA, MOUKY SI PŘIPRAVÍME JÍŠKU, ZALEJEME MLÉKEM A ROZVAŘÍME. PŘIDÁME STROUHANÝ SÝR A ŠPETKU MUŠKÁTOVÉHO OŘÍŠKU. SÝR NECHÁME ROZPUSTIT
7- TENTO BEŠAMEL NALEJEME NA BRAMBORY A PEČEME NA 200°C ASI 1 HODINU
8- PŘED KONCEM PEČENÍ MŮŽEME POSYPAT STROUHANÝM EIDAMEM
POZNÁMKA :))- CHUTNĚJŠÍ JE POKRM AŽ JE TROCHU VLAŽNĚJŠÍ, ALE KAŽDÝ MÁME JINÉ CHUŤOVÉ BUŇKY :D DOBROU CHUŤ :)))
2- BROKOLICI OHŘEJEME NA PÁŘE
3- UVAŘÍME SI VEJCE
4- NAKRÁJÍME SALÁM, CIBULI, UVAŘENÁ VEJCE A BROKOLICI SI ROZLOŽÍME NA MALÉ RŮŽIČKY.
5- PROMÍCHÁME S BRAMBORAMI, OSOLÍME OPEPŘÍME A DÁME DO VYHŘÁTÉ TROUBY CCA. NA 5 MIN
6- Z MÁSLA, MOUKY SI PŘIPRAVÍME JÍŠKU, ZALEJEME MLÉKEM A ROZVAŘÍME. PŘIDÁME STROUHANÝ SÝR A ŠPETKU MUŠKÁTOVÉHO OŘÍŠKU. SÝR NECHÁME ROZPUSTIT
7- TENTO BEŠAMEL NALEJEME NA BRAMBORY A PEČEME NA 200°C ASI 1 HODINU
8- PŘED KONCEM PEČENÍ MŮŽEME POSYPAT STROUHANÝM EIDAMEM
POZNÁMKA :))- CHUTNĚJŠÍ JE POKRM AŽ JE TROCHU VLAŽNĚJŠÍ, ALE KAŽDÝ MÁME JINÉ CHUŤOVÉ BUŇKY :D DOBROU CHUŤ :)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé